lauantai 11. kesäkuuta 2011

Virkattu lippis ja hellehattuja




Meillä taisi käydä kesähatturosvo. Hellehatut ja lippikset olivat vain kadonneet talven aikana varastoista jonnekin. Muutama hattu oli vuoden aikana käynyt pieneksikin. Eipäs autttanut muu kuin alkaa virkata uusia...

Onneksi varastostani löytyi vanhoja lankakerän loppuja joista sain aikaiseksi muutamia yritelmiä.

Lippis




Idean tähän malliin sain Punavuoren Peikko - lastenvaatekaupasta josta löytyi samantyyppisiä virkattuja lippiksiä. Ajattelin kokeilla itsekin sellaisen tekoa. Lippiksestä tuli mielestäni kiva ekaksi yritelmäksi :)

Lisäsin lippikseen perhosen jotta se olisi vähän tyttömäisempi... Tosin siitä tuli aika iso. Langan olisi pitänyt olla ohuempaa ja koukun pienempi. Perhosen mallin otin Novitan lehdestä kesä 2011.

Langat lippikseen löytyivät varastosta. Lippis on tehty pyörövirkkauksena kiinteillä silmukoilla. Virkkasin lippiksen koukulla nro 3.



Juhlahattu




Tämä mallin olen suunnitellut itse. Aivan kuin lapsuuteni kesähatut. Hattu on ihastuttavan prinsessamaisen pitsikäs. Esikoisen mieleen :)

Lanka on muistaakseni Novitan violettia Tennesseetä. Lanka on ylijääneen kerän loppua. Käytin nro 3 virkkauskoukkua.




Hattu on virkattu pyörövirkkauksena. Lisäyksiä ja vähennyksiä on tehty mallipään mukaan.




Pinkit lakit




Tämä malli on osittain bongattu Novitan kesä 2011 numerosta. Hattu on tehty pylväitä virkaten ja pyörövirkkauksena. Lankana on ollut Novitan Tennessee väri 580 ja se on virkattu koukulla nro 3. Lankaa löytyy vielä kaupoista. Kukat hattuihin on tehty tyttöjen toiveiden mukaan.

Edit: Virkattuun lierihattuun löytyy nyt ohje.




Erityiskiitokset tämän jutun toteutumisesta http://luovuudenlinna.blogspot.com/ -pitäjälle!

9 kommenttia:

  1. ;) Oli ilo auttaa! Ihania hattuja!!
    Linkitin juuri sun riisipiirakkasi mun blogiini, kun meillä luovuuden linnassa kokataan..
    t. elinap
    =)

    VastaaPoista
  2. Kylläpäs on ihanan inspiroiva blogi sinulla! :))

    Olisiko mitenkään mahdollista saada jonkinlaista ohjetta tuohon pinkkiin, ihanaan lakkiin? Minulla kun kaikki lakit menevät ihan hirveän näköisiksi, kun en osaa mitenkään tehdä niitä lisäyksiä oikein :(( Eikä tuosta kuvastakaan aivan erota, miten olet tuon alun tehnyt... :)
    terveisin nimim. "peukalo keskellä kämmentä# :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi!
      Kiva kuulla! Voin yrittää tehdä jonkinsortin ohjeen =)

      Poista
  3. Nää ohjeet on kyllä niin käteviä! Innostuin taas uudestaan virkkaamisesta pitkästä aikaa ja nyt on menossa hellehattu-kokeilu tytölle sekä pojalle. Kiitos ihanista ohjeista!

    VastaaPoista
  4. Onkohan tuolle varsin ihastuttavalle juhlahatulle saatavilla minkäänlaista ohjetta? Blogisi on muuten tosi inspiroiva! :)

    VastaaPoista
  5. oliso mahdollista saada jonkin sortin ohjetta tuolle ihanalle pinkille pitsi kesähatulle? :)

    VastaaPoista
  6. Olisi ihana saada ohje tuolle pitsihatulle. Olisi kiva tehdä pikkusiskolle synttärilahjaksi.

    VastaaPoista
  7. Voi kääk, miten sievä tuo Juhlahattu on!! Ei sille löytyisi ohjetta tai edes vinkkiä, miten moista ihanuutta voisi yrittää luoda omasta päästä!? :) Kiitos muuten kivasta blogista, oikea ihanien ideoiden aarreaitta!!

    VastaaPoista
  8. Moi, tuon pitsistä ohje olis ihana, hattu on vaikee tehdä ilman ohjetta. Olisko sulla vielä muistissa? Se on niin nätti.

    VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...