sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Leikkihuoneen uusi virkattu matto

Viimeinkin!

Olen loputtoman kauan ihastellut ja haaveillut virkatun maton tekoa. Ja nyt sitten lopultakin uskaltauduin kokeilemaan.



Eipä tuo kovin vaikeaa onneksi ollut. Koukku ei katkennut virkatessa, eikä hermokaan mennyt. Hankalinta taisi olla eri kuteiden paksuuksien ja venyvyyksien ero ja se, kuinka saada ne istumaan mattoon niin että jälki on siistiä ja tasaista.

Lankamyyjä antoi hyviä neuvoja kuinka kuteet kastellaan ja keritään keriksi ennen virkkausta. Se oli hyvä neuvo! Kaiken kaikkiaan projekti oli positiivinen elämys! Käsiin ja hartioihin virkkaaminen tosin tuntui ottavan enempi kuin tavallinen langalla virkkaaminen. Taisin koukuttua matonkuteilla virkkaamiseen projektin aikana. Nyt haaveilen jo seuraavasta projektista. Olohuoneeseen sopisi Juhannusruusu -mallinen matto ja ehkä muutama virkattu kori...




Punaisen matonkuteen sain jo tädiltä joululahjaksi. Löysin ruskean ja oranssin väriset matonkuteet Oulunkylän Lankamaailmasta. Keltaisen kuteen löytäminen olikin haastavampaa. Uhrasin yhden pyjamankin matonkuteeksi kun en löytänyt kaupasta sopivan sävyistä keltaista kudetta lastenhuoneen mattoon.  Pyjamasta ei saanut ihan tarpeeksi kudetta, joten jouduin ostamaan pitkin hampain neon vaaleankeltaista kudetta :(

Kude alkuperäisenä:



Onneksi värimuutoksen saa nopeasti Dylon-tekstiilivärillä! Tässä värinä Sunflower Yellow.

Kude värjäyksen jälkeen:



Tykkäsin lopputuloksesta :) Sopivan keltainen! Värjäyksen jälkeen kuteet olivat tosin hiukan solmussa...

Matonkuteet joita käytin ovat siis puuvillatrikookudetta. Trikookude on ihanan pehmeää virkata ja tuntuu mattonakin mukavalta. Virkkuukoukkuna oli no 9.

Värikäs raitamatto meni tyttöjen leikkihuoneeseen. Tytöt saivat viimeinkin oman maton :) He olivat toivoneet mattoa jo pitkään.

Raitamatto toteutui omalla kokeellisella ohjeella.

Kohta onkin jo muuten 1-vuotisarvonnan aika! Vielä kerkeät osallistumaan täällä!

Mukavaa viikon alkua kaikille!

12 kommenttia:

  1. Tosi nätti matto.
    Itse tuota samaa olen mietiskellyt, että pitäisi virkata matto, tosin ajattelin lumpusta virkata. Lapsuudessa virkattiin muovipusseista mattoja esimerkiksi keittiöön.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana.Minäkin himoitsen juhannusruusua olkkariin ja jotakin tämäntapaista tytön huoneeseen. Valkosia jättikoreja pitäisi myös saada. Itse bongasin Itiksen Tikatasta kuteita ihan sattumalta, en kyllä katsonut oliko värivalikoimaa...

    VastaaPoista
  3. Mäkin muistan lapsuudesta mummon tekemät muovimatot :) Itsekin haaveilin alunperin lumppumatosta, mutta pyjaman leikkaamisen jälkeen päädyinkin lankakauppaan... Kiitos Itis-vinkistä! Täytyy käydä tutustumassa!

    VastaaPoista
  4. Pirtsakka matto! Itse virkkailin Auran ja juhannusruusun. Nyt haluaisin tuollaisen tiiviin reiättömän maton..
    Tuo huoneen tapettikin on tosi ihana :)

    VastaaPoista
  5. Aivan mielettömän ihana matto!!! :)

    VastaaPoista
  6. Ihana, virkatussa matossa on aimo ripaus kodikkuutta :) Dylonin keltainen on kivan keltainen, itse oon sillä värjännyt usemman kerran!

    VastaaPoista
  7. Onpas pirtsakan värinen matto. Olen kanssa miettinyt miten tuollainen ihan kiinteäksi virkattu matto mahtaisi käyttäytyä lattiassa? Itse olen noita pitsimattoja virkkaillut ja ne ovat kovin ikäviä imuroitavia..tuntuu, että aina matto on liian vetelä ja sen imuroiminen on hankalaa, varsinkin kun 10-15 senttiset koirankarvat tököttävät pysytssä joka tuumalla....

    VastaaPoista
  8. Ihanan pirteät värit ja muutenkin kaunis matto! Tuo värjäysjuttu pitääkin muistaa, täällä ainakin on melko huonosti kivoja värejä tarjolla..

    VastaaPoista
  9. Kaunis matto ja niin tasainen! Minun musta tekeleeni odottaa pihamökissä valon lisääntymistä jatkuakseen.

    VastaaPoista
  10. Ihana matto! Miun äiti virkkaa lapsille matot huoneisiin, kun miulla ei kestä pinna/kykykään moisiin koukkuhommiin! :)

    Siun blogi on täynnä kaikkea ihanaa, oon nyt menettänyt sydämeni tennaritossuille ja tuolle tyttöjen hiirihatulle!

    VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...