sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Äipälle syysvaatetta

Sainpas viimein aikaiseksi istua ompelukoneen ääreen ja ommella jotain itselleni! Ihana ja rentouttava käsityöviikonloppu takana! Kiitos huonojen ilmojen ;)



Tunikamekko on Helppokaava-ohje Suuri Käsityölehdestä 2/2012. Olen aikasemminkin tehnyt samalla kaavalla myös tällaisen retrohenkisen tunikan.

Mun oli pakko lisätä tähän tunikaan jotain erityistä! Resoria jäi yli, joten kokeilin rusetin ompelua. Saa nähä jääkö rusetti pysyvästi tunikaan...

Kangas ja resori on ostettu kesällä Sampsukasta. Eikös olekin ihanan pirtsakat värit!


Innostuin Pikku Hoon mahtavasta linnunratatunikasta sen verran että surauttelin itsellenikin tunikan. Malli on SK- lehdestä 4/2010. Tein tällaisen simppelin mallin, kun ompelutaidot ovat aika rajalliset...

Kangas on ostettu Royal-tuotteesta.


Pienistä jämäkankaanpaloista tuli vielä mulle syksyinen ruttupipo. Kaava on vanhasta Meandi-piposta. Ompeluohjeet pipon tekoon löysin Kukikkaat kuosit-blogista.




Virkkasin tällaisen hillityn syyslätsän Novitan Hanko-kierrätyspuuvillalangasta no. 4 virkkuukoukulla. Malli on sama kuin keväällä tekemäni virkatut hellehatut. Lätsä sopii hyvin mustaan syystakkiin.


Ihanan syksyistä viikon alkua kaikille!

26 kommenttia:

  1. Kivoja juttuja oot taas tehnyt! Viime postauksen herkutkin oli tosi herkkuja. :D Ihan superhieno toi ensimmäinen tunika. Ihana kangas ja kivat noi siniset yksityiskohdat. Palataan lähitulevaisuudessa vastabrunssiehdotuksella. ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuteita! :) Varsinkin ylin paita oli mieleen :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kaikki! Tuo ensimmäinen on ehkä oma suosikki. Tuo rusetti on tosi hauska ja mielenkiintoinen yksityiskohta. Älä vaan ota sitä pois. Ja tuo musta pipo - I love it! ♥

    VastaaPoista
  4. Kivoja tunikoita! Laitankin lehtien numerot muistiin josko itselle ehtisi jotain tekemään...

    VastaaPoista
  5. Onpas kivoja! Ihan kaikki! Ensimmäinen jäi jotenkin erityisesti mieleen. Ja tuo viimeinen lakki on HIENO. Kyllä on pakko itsekin opetella uudellen tuo virkkuukoukun käyttö ;)

    VastaaPoista
  6. Ihania vaatteita! Nuo trikookankaat on kyllä kivoja molemmat.

    VastaaPoista
  7. Vitsi tuokangas sopii hyvin pipoksi! Ja on muuten makee tunikanakin!

    VastaaPoista
  8. Musta pipo on ihan mahtava!!'
    Kivoja nuo tunikat ja toinenkin pipo! :)

    VastaaPoista
  9. Aivan superihanat tunikat ja se virkattu pipo, oi oi oi!!!

    VastaaPoista
  10. Kiitos kaikille! Tästäpä tuli mahtava alku työviikolle :)

    VastaaPoista
  11. Tykkään taas niin paljon! Kaikista!!

    VastaaPoista
  12. Ihanan pirtsakka tuo eka tunika ja rusetti on kiva yksityskohta! Tykästyin myös paljon tuohon virkattuun lätsään, harmi kun en itse osaa virkata!

    VastaaPoista
  13. Ihana tunika, määki haluun tollasen! Ja tollasen pipon kans :) Mulla saattaski olla ihanaa oranssia collegea jemmassa, josksos jaksais motivoitua ompeleen ihan itelle siitä tällasen syksyksi :)

    VastaaPoista
  14. Ihania! Varsinkin tunika rusetteineen. Täytyykin etsiä tuo lehti esille.

    VastaaPoista
  15. Magia tuo lätsä! Oisko maholista saaha ohjetta tuomosen tekemiseen, ku ei itelä riitä älykkyys keksimään mitenkä tuon näkönen tullee? :)

    VastaaPoista
  16. Aivan ihania käsitöitä jälleen. :) Mun blogista löytyy sulle tunnustus. :)

    VastaaPoista
  17. Ihania ompeluksia. Tykkään kovasti tuosta resoritunikasta. Pitävää katsoa löytyiskö tuota lehteä omista tai äidin komeroista.

    VastaaPoista
  18. Ihana tuo sinipunainen tunikamekko! Omasta mielestä tuo rusetti sopii siihen täydellisesti. :)

    VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...