sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Virkattu raidallinen neuletakki

Sainpas sen viimeinkin valmiiksi!

Halusin reippaan värisen neuletakin raidoilla. Kaupoista ei tuntunut löytyvän mulle mieluista mallia =( Olivat joko liian pitkiä, ruman mallisia tai liian värittömiä mun makuun.

Pakko oli yrittää virkata itse. Tällainen siitä sitten tuli (enkä tehnyt takkia kuin vain 4kk....)


Virkattu neuletakki on tehty oman mielen mukaan kokeilemalla, purkamalla ja uudelleen virkkaamalla. Työläs projekti, kun ei ollut ohjetta =(

Värit ja raidat on musta aika makeet. Ja ne raidat on kyllä nyt tarkasti kohillaan vaikka kuvakulmat vähän vääristävät. =) Tällä takilla tarkiaa vilukissakin pakkasella hyvin! Seiska veikka ei petä! Tosin lanka kutittaa hieman...Lankana oli Novitan seiska veikka neljässä eri sävyssä ja virkkuukoukku oli no 4. Takin nappi löytyi viime kesänä maaseutumatkalta Iisalmesta.

Virkkaukset on tehty mm. kiinteillä silmukoilla, puolipylväillä, pylväillä ja kaksoispylväillä.

Halusin neuleesta mekkomaisen mallin. Ompelin takin sisälle kuminauhan, jotta malli pysyisi mieluisena. Virkatut jutut kun tuppaavat venymään helposti muodottomiksi...


Lämpöistä ja mukavaa Uutta vuotta kaikille! 
Teen tässä samalla Uuden vuoden lupauksen, lupaan tehdä ohjeet virkattuihin vauvan hiiritossuihin =) Malttakaa vielä hetki!


17 kommenttia:

 1. UPEA!! Just tuollaista oon tahtonut mutta kuten sanoit,ilman ohjetta hiukan työläs,olen tähän saakka virkannut ja purkanut jne...

  VastaaPoista
 2. On varmasti ollut työläs, mutta sitäkin IHANAMPI JA UNIIKKI, omalle silmälle juuri oikea! Aivan ihana!
  Minullakin ollut haaveena neuloa tai virkata itselleni jokin neule, mutta enpä ole jaksanut lähteä urakkaan, taisi kelkka kääntyä nyt kun näin tämän luomuksesi :)

  VastaaPoista
 3. Upea takki! On kyllä varmasti ollut paljon työtä, mutta saa sitten ainakin mitä haluaa!

  VastaaPoista
 4. No mutta.. VAU! Hieno homma että sait tehtyä! Ihan on sun näköinen. Ihana!

  VastaaPoista
 5. Justiinsa kuin Mieli jo kirjoittikin, että työläs, mutta sapahan omanlaisensa. Kivat värit! Kaupasta ei taatusti löydy justiinsa mieluista väriyhdistelmää.

  VastaaPoista
 6. Vau! Tosi hieno, kivat värit =)

  VastaaPoista
 7. Ihana, ihana, ihana! Tuo nappi kruunaa kaiken! Mä olen täällä riemuinnut siitä, että olen MELKEIN saanut nuken villatakin valmiiksi...:D Meillä on selkeästi eri tahti!

  VastaaPoista
 8. Oii, aivan mielettömän hieno!

  VastaaPoista
 9. Oi wau! Tuli kyllä tosi hieno ja tuossa on ollut iso työ. Hyvää uutta vuotta uuden villatakin omistajalle! :)

  VastaaPoista
 10. upea värikäs takki!!! Hyvää Uutta!!!

  VastaaPoista
 11. Hieno takki, pirteät värit! Minullakin on haaveissa takin virkkaaminen... Jospa sitten ensi vuonna :) Oikein mukavaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 12. on HienoHienoHieno! Ja kerrassaan nastat värit!

  VastaaPoista
 13. Tosi kiva! Tykkään myös väreistä ja tuosta mallista :) Itte suunnittelen täällä järkeni menettäneenä pitkähkön neuletakin neulomisen alottamista,ois vähän vaihtelua lelujen virkkaamiselle :)

  VastaaPoista
 14. Todella hieno! Ois hauska joskus oppii tekemään!

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...