maanantai 14. maaliskuuta 2011

Suosikkikirjojani tällä hetkellä

Olen löytänyt kirppisten, divarien, käsityölehtien, kirjaston ja blogien kautta ihania kirjoja tuunaamiseen, ompelemiseen ja kierrättämiseen. Niistä saa usein inspiraatiota uusiin projekteihin. Tässä muutama suosikkikirjani tällä hetkellä:



Ompele Lapselle - Vaatteet 0-4 -vuotiaille 
(kirjoittanut Elsebeth Gynther)



Tästä monessa blogissakin mainitusta kirjasta löytyy loistavia peruskaavoja joita on helppo muokata sopivan mallisiksi. Olen tehnyt mm. retrotakin kirjan ohjeilla. Kirjassa on myös loistavia ideoita kangastilkkujen hyödyntämiseen lastenvaatteiden koristelussa. Tätä kirjaa on todella hankalaa löytää Suomen kielellä, tilasinkin omani Tanskan kielisenä versiona, johon myös tuo linkkini viittaa.





Ompele lapselle, pehmeitä vaatteita neuloksista 70-130cm 
(kirjoittanut Åsa Lennartsson)



Tämä kirja on paras löytöni divarista! Todella hyvät ohjeet ompeluun ja kaavoituksiin ym. Ihanaa 80-lukua! Hyviä peruskaavoja vaatteisiin. En osaa sanoa mistä tätä saisi, mutta kannattaa pitää silmät auki.



Silmukoita, siksakkia ja pala suklaakakkua 
(kirjoittanut Hanna Välitalo)



Tämä on aivan herkullisen ihana kirja! Ihania ideoita aikuisten ja lasten vaatetukseen ja kaikenlaiseen tarpeelliseen...suklaakakusta puhumattakaan :)

Pidän erityisesti kirjan kuvista ja kuvituksesta. Pelkkä kirjan selailu saa jo hymyilemään ja sormet alkavat syyhytä... Kirjassa on kivasti yhdistelty erilaisia tekniikoita tehdyissä töissä. Ja eikun ideoimaan ja ompelemaan...






Maja, mielikuvituksellinen lastenhuonekirja 
(kirjoittaneet Mari Savio & Kati Rapia)


Tämä kirja on viimeisin kirjastolöytöni. Kirja on ihastuttava siitä että esim. kuka tahansa voi tehdä sukkaliaanin lastenhuoneeseen, koska kaikilla meillä on parittomia ja pieneksi jääneitä turhia sukkia. Hyödynnä kaapeista kaikki turha ylimääräinen ja loihdi niistä hauskoja juttuja lasten leikkeihin ja naamiaisiin. Eikä maksa paljoo....TYKKÄÄN!

LINKKI: http://wsoy.fi/yk/products/show/75817


Juju - Erilainen Lastevaatekirja 
(kirjoittaneet Mari Savio & Kati Rapia)



Myös tämä on edellisten kirjailijoiden tuotantoa... Ihania ja edullisia ideoita taviksille ja näpertelijöille. Suosittelen!


1 kommentti:

  1. Tanskan kielinen Elsebeth Gyntherin kirja kiinnostaa itteenikin,Siel on niin ihania kaavoja!

    VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...