torstai 22. maaliskuuta 2012

Virkattu kori ja virkattu matto

Kyllä tää matonkuteilla virkkaaminen on vaan niin koukuttavaa! Nyt on yritetty virkata kori ja matto.Haaveeni oli kokeilla virkata iso kori langoille. Ja tällainen siitä tuli :


Virkkasin sen kiinteillä silmukoilla, omalla ohjeella, koukulla no 9. Lastenhuoneen mattoprojektista jäi mukavasti vielä kuteita ja hyödynsin ne tähän. Korin korkeus on 40cm ja halkaisijaltaan se on 39cm. Sinne mahtui kivasti lankoja :)


Suunnittelin myös tekeväni uljaan ja ison "juhannusruusu-maton" olohuoneen lattialle. Aloitin maton alunkin jo reteästi suurentamalla alkuperäistä mallia. Mutta murrr! Vaikka olin varannut matonkudetta monen monta kiloa, se loppui kesken! Eikä kaupasta saanut enää samaa sävyä, koska kuteet olivat vaateteolllisuuden ylijäämätrikoota :( Kuteiden värit ja paksuudet vaihtelevat paljon! Yritin jopa värjätäkin kudetta, mutta en onnistunut saamaan toivottua sävyä :(

Niinpä matosta tehtiin melkein kun juhannusruusumatto :/  En yksinkertaisesti jaksanut purkaa ja aloittaa alusta...

Kyllä se meille matoksi kelpaa. Siistiä käsialaahan se on. Värien sävyerot vain harmitttavat. Ja mallin muutos. Tytöt ovat onneksi iloisesti omineet sen. He leikkivät olohuoneessa välillä Maija mehiläisiä ja käyvät "mattokukassa" hakemassa mettä :) Matto kelpaa heille myös köllöttelyalustaksi samalla kun katsotaan televisiota.Maton halkaisija on 120 cm.

Kaikki kuteet näihin projekteihin on ostettu Oulunkylän lankamaailmasta.

Haaveena on edelleen ehkä se täydellinen matto, sitten joskus...

Nyt on kyllä hartiat vähän jumissa ja lompakkokin aika kevyt.

15 kommenttia:

 1. ihani juttuja :) kaunishan tuo ruusu on kaikkine väreineen.

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis tuo matto eikä mitään haittaa vaikka vähän sävyeroa on, sointuu nätisti värit yhteen. :) Ja tuo kori on IHANA!! :)

  VastaaPoista
 3. hienohan tuo matto on...eikä näin "vieraan silmään" tule lainkaan olo, että kude olisi kesken loppunut. JA kori on tosi, tosi pirtsakka.

  VastaaPoista
 4. Ihana matto, eri sävyt sopivat malliin ihan hyvin, kuin olisi suunniteltu! :)
  Kaunis kori myös!

  VastaaPoista
 5. Mahtavia juttuja ja IHANIA värejä!! Kyllä Maija Mehiläisten kelpaa köllötellä! :)

  VastaaPoista
 6. Ihana tuommoinen iso kori! Jaksaiskohan sitä itsekin virkata samantapaisen? Hmmm.. Langoille tartteis kyllä jonkun paikan, kun nyt ne on vain tylsästi muovipusseissa missä sattuu. :/ Tuon matonkin virkkaamisesta haaveilen, kuteetkin ostin syksyllä, mutta toteutus on edelleen jäissä. :D

  VastaaPoista
 7. Tosi ihania molemmat, tuo kori on niin ihanan pirteä. Mäkin oon suunnitellu tuota maton virkkausta, mutta en oo vielä ehtinyt suunnitteluastetta pidemmälle. :)

  VastaaPoista
 8. Osaatko yhtään sanoa kilomäärää mikä sulla meni kuteita tuohon mattoon? Olis suunnitelmissa alkaa kanssa matonkuteista värkkäämään mattoa, mutta mietin miten paljon niitä pitäisi hankkia. Toi on kyllä ihana! :)

  VastaaPoista
 9. Ihania mattoja olet tehnyt! Kiva blogi! :)

  VastaaPoista
 10. Hei! Olen yrittänyt löytää ohjetta Juhannusruusu maton suurentamiseen. Voisitko vinkata kuinka mattoa suurensit... Katsoin että alussa on ennen "terälehtiä" Yksi ylimääräinen kierros. Mikä on siinä silmukka määränä, jotta jako menee jatkossa oikein?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa... Enpäs oikei muista =( Teen kaiken aina vähän mututuntumalla... Ehkäpä kannattaa vain rohkeasti testailla...

   Poista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...