lauantai 28. huhtikuuta 2012

Tilkuista farkkuhame äidille

Tein tyttärilleni hauskat tilkkuhameet vähän aikaa sitten. Mua jäi hiukan mietityttämään silloin, että pitäisikö tehdä itsellekin farkkuhame. Ja pakkohan projekti oli lopulta toteuttaa!Farkkutilkut hameeseen saatiin suvun miesten vanhoista farkuista :)Hameen kaavat ja malli syntyivät tehdessä :) Vyötäröllä on resori.

Koristetta kaipasi mun mielestä tämäkin hame. Löysinkin varastoistani pieniä virkattuja pitsipyörylöitä, joita ompelin kiinni koristeeksi. Niitä oli yksi liian vähän, joten päätin kokeilla itsekin virkata yhden palasen.
Mallin valitsin Mary Olkin "Peitteitä ja hartiahuiveja" -kirjasta joka on painettu 1974. Kirja on hieno kokoelma perinteisiä suomalaisia virkkausohjeita. Mallit on kerätty kotien lisäksi mm. Helsingin Kaupungin museosta, ja jokaisella on oma tarinansa.

Kirja on muistaakseni ostettu aikoinaan kirpputorilta. Huuto.netissäkin näyttää olevan tätä tarjolla.Pitsipyörylä, jonka mallia kokeilin, on nimeltään "Visbyn pyörylä".Aika veikeä hame tuli, ja edulliseen hintaan :) Tykkään!


Hauskaa Vapun odotusta kaikille!

5 kommenttia:

 1. Kiva hame!

  Mullakin on noita pitsiliinoja ja oon niitä mallannut milloin mihinkin, mut jääneet vielä laittamatta.. ootko sä ommellut ne ihan koneompeleella kiinni, reunoista vain vai miten? Mä sitäkin mietin, että pysyvätkö kunnolla käytössä kiinni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei,
   ompelin ne kiinni pitsipyörylän keskikohdasta ja reunoista suoralla ompeleella. Tein vuoden alusta koristetyynyjä, joihin ompelin pitsiliinoja. Pitsiliinat ovat kestäneet hyvin kiinnityksen ja kulutuksen. Liinat olivat tyynyissä isompia ja ompelin osaan myös pitkittäin ompeleita, jotta pysyivät tukevasti kiinni.

   Poista
 2. Nätti hame ja kiva idea. Itse metsästän valkoisia pitsiliinoja (kun en osaa virkata).

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...