sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Kesäinen olohuone Amy Butlerin tyyliin

No voihan Amy Butler!

Minä, retron fanittaja, eksyin vahingossa tänä keväänä Eurokankaaseen samalla, kun siellä oli Amy Butlerin kankaat alennuksessa... Taisin saada jonkinlaisen vaarallisen kevätkohtauksen, kun lähdin kaupasta pussillinen kankaita mukanani. Alkaakohan pää pehmetä, kun perheessä on vain tyttölapsia...

Kankaiden sävyissä oli mm. vaaleanpunaista ja hempeitä pastellivärejä!

Ja ihanan herkullisia kuoseja!


Ekan kerran innostuin karkkiväreistä!

Löysin viimeinkin verhokangasta, josta löytyi sohvamme sävyistä viininpunaista... Lisäksi kankaaseen oli ihanasti yhdistetty keväistä limenvihreää ja vaaleanpunaista :)

Meillä on nyt ensimmäistä kertaa kevät-kesäverhot! Kokeilin paneeliverhojen ompelua. Taustaverhot ovat lakanakangasta. Painot puuttuvat vielä näiden verhojen alareunasta. Ne ovat hankintalistalla...

Meidän sohvalla kököttää tällä hetkellä myös mm. viisi vaaleanpunaisen sävyistä tyynyä! (En olisi ikinä uskonut näin tapahtuvan!) Onneksi osassa tyynyistä on sentään kennomaista  retrokuosia :)

Kun ostin verhokankaat piti mun ostaa samalla tuoleihin uutta verhoilukangasta. Eihän meidän kierrrätys/perityt tuolit sopineet karkkimaisen limenvihreään maailmaan... Niissä kun oli edelleen kymmenen vuotta sitten päällystämäni kankaat.

Päädyin Eurokankaan oranssin väriseen tukevaan sisustuskankaaseen, joka sopi Butlerin ornamenttikuvioon. Tein kankaasta irtopäälliset tuolien istuinosille. Irtopäälliset oli  nopea tehdä ja mielestäni kätevät :)

Tein ne näin:Ensin leikkasin kankaan sopivan kokoiseksi. Saumuroin ensin kankaan ulkoreunat, käänsin ne sisäänpäin ja ompelin kuminauhakujan. Sitten vain kuminauha sisään ja kiristys sopivan kokoiseksi. Kätevää, nopeaa ja päällisen voi pestä tarvittaessa :)

Yleensä kun kankaan niittaa kiinni tuoliin työllä ja tuskalla niin ei tee heti mieli vaihtaa tuoliin uusia päällisiä :) Sen verran on kallista ja kovaa hommaa... :(

Katsotaan nyt sitten kuinka tämä verhoilukokeiluni toimii käytännössä...
Aika siisti siitä tuli pikaompelukseksi :)
Hiukan näkyy kuminauharypytys... Mutta ei liian vakavasti :)8 kommenttia:

 1. Ihania herkkuvärejä ja houkuttelevan näköinen sohva :)

  VastaaPoista
 2. Mulla on JUST tuota samaa kuosia yhteen pikkuprojektiin. Itsellä kyllä karkasi mopo käsistä Butlereiden kanssa, kun tuli ommeltua useampi pikkutyyny tyttären huoneeseen. Ei tosin kaduta, kun niin kivoja ovat.

  VastaaPoista
 3. Onpa siinä kaunis tyynyrivistö :) Ja tuolit on hienot myös!

  VastaaPoista
 4. Ihan samaan olen minäkin hurahtanut ja karkkiväriä on olkkarissa, sohvatyynyissä;) Kivoja!

  VastaaPoista
 5. WAU!! Ihastuttavia tyynyjä ja hieno idea tuolien päällystämiseen.
  Muistan joskus 70-luvulla, kun mummoni päällysti tuolinpäällysiä niin laittoi nastoilla reunat kiinni sisäpuolelle.

  VastaaPoista
 6. Ihania värejä ja hauskan näköinen koti! Mukava blogi sinulla muutenkin, uusi tuttavuus :)

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...