maanantai 28. maaliskuuta 2011

Virkattu takki

Löysin Perhe-lehden sivulta ihanan mainoksen jossa esiteltiin lasten virkattua takkia. Kävin ihailemassa takkeja www.alivekids.fi -sivustolla. Takit ja kaupan tuotteet ovat syötävän ihania, mutta hieman liian kalliita minun budjetilleni. Pohdinkin, että sellainen takki olisi varmasti ihana tehdä.
Noin vuosi sitten yritin harjoitella kutomista ja tein nuorimmaiselleni neuletakin. Malli oli minulle mieleinen, mutta neulominen ei vaan oikein ota sujuakseen minulta. Neulomisjälkeni ei ole tarpeeksi siistiä. Paitsi tietysti ns. "aina oikein" -neulominen :)


Ajattelinkin kokeilla esikoiselle samaa takkimallia virkaten. Olin tosin hävittänyt alkuperäisen neuleen ohjeet... Malli oli mielestäni jostain 70-80-luvun käsityölehdestä. Lankana käytin muistaakseni Novitan vauvojen neuleisiin sopivaa lankaa. Napit ovat Eurokankaasta.

Koska olin hävittänyt ohjeet aloin mittailemaan vanhaa neuletta ja lisäsin kaavoihin pituutta mm. hihoihin ja neuleen alareunaan.  Ihanasta projektista tulikin hiukan työläämpi... Sain muutaman kerran purkailla jo tehtyä... Opin taas melkoisesti  kaavoittamisesta, mittasuhteista ym. Onneksi takista tuli lopulta sopiva ja mielestäni aika siistikin.

Takki on virkattu kaksinkertaisella 7 veljestä -langalla käyttäen no 7 virkkuukoukkua. Takista tuli kyllä melkoisen painava. Voipi olla että toisenlainen lanka ja virkkuukoukku olisi tehnyt neuleesta kevyemmän. Napit on ostettu Eurokankaasta. Takin värit olivat esikoisen valitsemat. Pinkit napit ovat kuulemma tässä takissa parasta!2 kommenttia:

  1. Neulejäljessä ei ainakaan kuvien perusteella näytä olevan mitään valittamista..! Tosi upea takki syntyi, ja varmaan aika kätevä viileämpinä kesäiltoina :)
    Olipas muuten aika ihana sivu toi alivekids.

    VastaaPoista
  2. ainiin, nyt vasta luin ajatuksella - toi on siis virkattu. Respect!

    VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...