maanantai 26. syyskuuta 2011

Virkatut hiiripipo ja nallepipo


Jalan ollessa kipsissä on aikaa tehdä käsillä vaikka mitä...

En ole edelleenkään päässyt lankakaupoille, mutta onneksi varastoista löytyi pieniä lankakeriä.  Tällaista pentä kivaa syntyi syksyn kylmeneviin iltoihin :)


Hiiripipo

Aloitin pipoprojektin virkkaamalla ensin lakkiosan. Pipon malli syntyi tehdessä. Pipo on tehty pylväsvirkkauksella ja kaksinkertaisella langalla. Aloitus on tehty vähän samaan tapaan kuin virkatessa amigurumia. Kolme ketjusilmukkaa, joista yhteen silmukkaan 12 pylvästä. Seuraavalla kierroksella jokaiseen silmukkaan kaksi pylvästä ja sitten seuraavalla kierroksella joka toiseen tuplapylväs ja sitten joka kolmanteen tuplapylväs jne. Kaventamisessa jätetään vain lisäykset pois. Lankana pipossa on vanhoja villalankoja. Virkkuukoukkuna oli no8. Pipo oli tosi nopea tehdä!


Sitten korvat pipoon...Ne on tehty samalla tavalla kuin edellisessä ohjeesssakin. Virkkasin kolme kerrosta pylväitä suljettuna virkkauksena. Sitten pyörylä on taitettu puoliksi ja virkattu harmaalla langalla yhteen puoliympyräksi.
Mielestäni hattu kaipasi vielä jotain pinkkiä, joten yritin virkata rusetin. Letitin vielä korvaläppiin nauhat villalangoista.Nyt meillä taistellaan siitä että kuka saa käyttää hiiripipoa ja onko ulkona jo niin kylmä jotta sen saisi laittaa päähän!

Nallepipo

Nallepipo tehtiinkin sitten sen takia ettei tarvitse tapella... Lankoja ei ollut toiseen samanlaiseen hiiripipoon, joten virkkasin nallepipon.Nallepipo on tehty samoin kuin hiiripipo, mutta se on virkattu kiinteillä silmukoilla. Korvat tein kahdesta ympyrästä jotka virkkasin yhteen. Jotta pipo ei olisi liian poikamainen, laitettiin tähän versioon kukka :)


Langat ovat jälleen vanhojen kerien loppuja.

Tervetuloa kylmät ilmat!

7 kommenttia:

 1. Ihania ovat!!! Hiukan tuon tapaisia on halukkaille sitten luomupuuvillaisena minun kaupassa.

  VastaaPoista
 2. Ihania, ihania, ihania! Itse olen juuri työstänyt samanmallisia eläinhattuja fleecestä, mutta en ole vielä saanut kuvia :)

  VastaaPoista
 3. Hei! Löysin vasta blogisi ja olen ihastunut :) Kukkaset voit hakea blogistani "Käsillä" jutusta.

  VastaaPoista
 4. Ihanat pipot! Taitaa ohje päästä heti illalla kokeiluun :)

  VastaaPoista
 5. Iiiihania!!! Tulin nyt vähän kurkkimaan uusien lukijoideni blogeja ja täältä löytyy vaikka mitä kivaa! :)

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...