tiistai 13. syyskuuta 2011

Keijukaissynttärit

Juhlavuorossa oli tällä kertaa esikoinen. Teematoiveena päivänsankarilla oli Helinä-keiju -juhlat.

Mitäs kaikkea teemaan kuuluikaan?

Keijupölyä, kukkia, perhosia, merirosvoja, Mikä mikä -maa...Suunnittelimme yhdessä esikoisen kanssa kutsukortit. Minä leikkasin ja kirjoitin, tytär liimasi ja asetteli tarrat. Pahvikartongit projektiin löytyivät Tiimarista ja tarrat BR-lelukaupasta.

Pukutoiveena oli tytöille keijuteema ja pojille merirosvoteema.

Ja täytyykin kehua juhlijoiden pukeutumista! Todella upeaa pukuloistoa!
Koristeina juhlissa toimivat mm. neljä vuotta sitten tekemäni paperiketjut. Innostuin juhlien innoittamana tekemään myös uusia koristeita. Kokeilin perhosketjun tekemistä. Ostin edullisesti kirpputorilta erivärisiä nauhoja ja Tiimarista A3-kartonkeja. Suunnittelin helpon perhosen mallin, leikkasin ja liimasin ne nauhaan kiinni.

Sain maalaamani koristeseinän hiljattain valmiiksi olohuoneessa ja koristelimme sen juhlan kunniaksi tyttären kanssa kirpputorilta löytyneillä koristeperhosilla. Sopi hienosti keijutyyliin:)Olin jo pitkään haaveillut koristemaaluksen tekemistä olohuoneemme seinään. Ideoita puun malliin selailin googlen kuvahaun ja sisustuslehtien avustuksella. Puu on maalattu seinään vapaalla kädellä, käyttäen Tikkurilan Taika -helmiäismaalia. Sabluunat lehtiin, kukkasiin ja omenoihin olen suunnitellut ja toteuttanut itse. Suunnittelen vielä linnun maalaamista ehkä jollekin oksalle... tai ehkä vielä lisää lehtiä.
Tiimarissa olivat kevään ja kesän juhlakoristeet -50% alessa. Sieltä tarttui matkaani mukaan mm. muutama kukkaköynnös ja lautasliinarenkaita, kaikki kattaukseen tarvittavat Helinä-lautaset, mukit ja servietit.


Olen hamstrannut ulkomaanmatkoilta ja kirpputoreilta kaikennäköisiä perhosia ja nyt niille tuli lopultakin käyttöä näissä juhlissa :) Kannattaa näköjään säästää kaikenlaista tavaraa...


Juhlien pääohjelmana oli taikasauvan / pääkallosauvan teko!
Käytin taikasauvan tekoon samaa perhosmallia kuin seinäkoristeisiinkin. Leikkasin perhoset ja pääkallot etukäteen kartongista.


Taikasauvan tekoon tarvittiin erivärisiä kartonkeja, liimaa, puinen askartelukeppi (Tiimari), koristetarroja (Tiimari) ja erivärisiä nauhoja (kirpputori, kangaskaupat). Pääkallosauvaan tarvittiin vain valkoista ja mustaa kartonkia sekä askartelukeppejä. Lasten tehtävänä oli liimaaminen, tarrojen ja nauhojen valinnat.
Projekti oli tosi hyvä ohjelmanumero! Lapset rauhoittuivat hetkeksi ja askartelu oli mukavaa puuhaa kaikille. Jokainen sai totta kai ottaa oman sauvansa kotiin muistoksi.
Herkkupöytään tullessa meillä olikin ohjelmassa visainen tehtävä. Rosvo oli varastanut juhlien karkit! Oli jättänyt vain viestin pöydälle... Me vanhemmat ohjasimme etsintää vinkkaamalla oliko kylmää, lämpeneekö vaiko kuumottaa -vinkeillä. Ja lopultahan ne karkit löytyivät! Eteisen kaapista! Karkkiarkku pöytään vaan ja herkuttelemaan!

Pöydästä löytyivät myös teeman mukainen Helinä-kakku ja villit pääkallojuomat! Hurjaa!

Ohjelmassa oli myös ongintaa seitsemän meren hurjilla rannoilla sekä leikki: "Auta Helinä kukkakotiin" (Aasin häntää hieman sovellettuna). Kukka tehtiin kartongista ja Helinä leikattiin vanhasta postikortista. Keijun takana oli sinitarraa, jolla se kiinnittyi aina kukkaan."Helinä-keiju" -syntymäpäiväsankari ja vanhemmat ovat nyt väsyneitä mutta onnellisia. Juhlat menivät todella hienosti. Kiitokset kaikille osallistujille!

5 kommenttia:

 1. Tosi hienot juhlat koristeineen ollut taas kerran! Ja seinämaalaus on huippu!!!

  VastaaPoista
 2. Blogissani on Sinulle tunnustus!

  VastaaPoista
 3. Mahtavat synttärit!! Ihania ideoita ja upeita toteutuksia! :)

  VastaaPoista
 4. Oi teillä on ollut ihanat synttärijuhlat, tosi kauniita kaikki koristeet ja kivoja askartelujuttuja ja hurjaa limua! :)
  Minä olen myös aina haaveillut tuollaisesta puukuviosta seinällä, mutta ehkäpä johtuen siitä, että asun vuokralla, en ole viitsinyt sellaista vielä maalata... Mutta enpä ole ajatellut, että sen voisi tehdä myös kullanväriseksi... Kiva! ;)

  VastaaPoista
 5. Juhlat olivat tosi onnistuneet - meidän pikku keijukainen puhuu niistä edelleen :)

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...