sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

PääsiäisaskarteluaKevään ja kesän odottaminen on mielestäni yksi vuoden parhaimpia aikoja. Luonto heräilee, on lämmintä ja valoisaa. Ihmisetkin tuntuvat heräilevän talvihorroksesta.

Kaivan joka vuosi tutut pääsiäiskoristeet laatikoista esille. Eräät veikeimmistä koristeista joita laitan esille ovat pienet lentävät noidat. Olen tehnyt ne aikoinaan vanhemmilleni teini-ikäisenä. Sieltä ne ajautuivat sitten omaan kotiini koristamaan pääsiäistä. Tänäkin vuonna otin ne esille jälleen hymyillen.

Noidat ovat mielestäni todella söpöjä ja voisin kuvitella sen olevan kivaa askartelua lasten kanssa. Ajattelinkin laittaa tähän omat ohjeeni koristeen tekemiseen, koska alkuperäistä ohjetta minulla ei enää ole. Jos joku tietää alkuperäisen ohjeen niin kertokaahan minullekin. Ihania askarteluhetkiä!

Tarvitset:

 • metallisia pullonkorkkeja (kruunukorkkeja)
 • keltaista piipunrassia
 • puuhelmiä (noitien päiksi)
 • keltaista ja lilaa askarteluhuopaa
 • liimaa ja sakset 1. Päällystä pullonkorkit lilalla askarteluhuovalla
 2. Leikkaa keltaisesta piipunrassista luuta, 10 cm
 3. Leikkaa suorakulmion muotoinen pala lilasta askarteluhuovasta 4 cm x 5 cm. Leikkaa reunaan hapsuja luudan harjasosaksi n. 2 cm syvyydeltä
 4. Liimaa Harjasosa kiinni piipunrassin toiseen päähän.
 5. Liimaa keltainen piipunrassi-luuta pullonkorkkien väliin
 6. Liimaa puuhelmi kiinni korkkiin
 7. Leikkaa keltaisesta huovasta sopivankokoinen kolmio huiviksi. Laita silmäneulan avulla lanka huivin läpi. Laita huivin alle pääosan kohdalle solmu. Tee ripustusosaan lenkki jotta koristeen voi ripustaa.
 8. Liimaa huivi kiinni noidan päähän.
Iloista Pääsiäisen odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...