torstai 7. huhtikuuta 2011

Prinsessapukuja

Jokainen tyttö haluaa jossain vaiheessa leikkiä prinsessaleikkejä...

Meidänkin perheessä on sellainen vaihe. Ostin jo pari vuotta sitten mainion kirjan nimeltä "Prinsessakirja", josta on ollut paljon iloa tyttöperheessä. Olemme usein selanneet ja ihastelleet kirjan pukuja ja askarteluideoita. 


Kirja on ihana siitä, että kaikki materiaalit pukuihin tulevat yhdistelemällä kierrätyskankaita ja vanhoja käsitöitä ym. Kirjassa esitellään kaikkea muutakin mitä prinsessat tarvitsevat mm. leikkeihin, huoneisiin, arkeen ja juhlaan.


 

Meidän perheen prinsessapuvut ovat kierrätysmateriaalia. Esikoisen vaaleanpunainen kangas on Punaisen Ristin kierrätysliike Kontista ja pitsikangas äitini vanhoista verhoista. Pitsinauha löytyi myös oman äitini ompelulaatikosta.


Kaavat on otettu Suuren Käsityölehden numerosta 4/2009. Prinsessapuvun kaava on todella hyvä! Lehden kaava oli kyllä hieman leveä meidän tytöille, joten jätin saumavarat pois sivuilta leikatessani kankaita. Samasta lehdestä löytyy muitakin hyviä ohjeita lasten naamiaispukuihin.

Nuorimmaisen vaaleansininen puku on tehty vanhasta lakanasta, ja Fida Lähetystorin euron päiviltä löytyneestä kirjotusta pöytäliinasta ja läpinäkyvästä kankaasta. Pitsinauha löytyi eurokankaan pitsilaarista. Kokeilin tähän pukuun laahusta taakse.
 Seuraavaksi suunnittelussa olisi kummitytölle oma prinsessapuku... Kuvia tulossa myöhemmin.


Ja päähän prinsessat tarvitsevat tietysti kruunut. Nämä kruunut on ostettu. Vaaleanpunainen kruunu löytyi aikoinaan Kiseleffin Talosta ja valkoinen kruunu ostettiin vähän aikaa sitten Lelutalon nettikaupasta. Vaihdoin valkoiseen kruunun siniseen prinsessapukuun sopivat helmet. Alkuperäisessä mallissa ne olivat punaiset. 

Ja iloiset prinsessaleikit jatkuvat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...