tiistai 12. heinäkuuta 2011

Leikkimökki läpi vuosikymmenten
Tässä on leikkimökki joka rakennettiin 70-80-luvun taitteessa alunperin serkkupoikieni käyttöön mökillämme.

Leikkimökki on saanut ensimmäisen tuunauksen 90-luvulla ja siitä tehtiin silloin nuoren neidon mökki. Ulkoasu maalattiin silloin muihin ulkorakennuksiin sopivaksi ja se kunnostettiin sisältä rakennusprojekteista ylijääneillä tarvikkeilla. Sisälle tehtiin silloin mm. lautalattia ja seinät sekä katto paneloitiin. Ikkuna ja ovikin uusittiin. Mökkiin tehtiin jopa hyttysverkkokin ikkunaan :) Auttaa helteillä...Nyt leikkimökkiä on jälleen tuunattu kahdelle pienelle tytölle sopivaksi.

Mökin ikkunoista löytyy edelleen oman lapsuuteni huoneen verhot. Kangas oli ajan saatossa tosin niin hapertunuttta että jouduin ompelemaan toisesta verhosta kapan ikkunan yläpuolelle. Ovat kyllä aika ihanan retrot!

Viimeisen parin vuosikymmenen kuluessa leikkimökki on toiminut lähinnä muistoesineiden varastona. Sieltä löytyy minun, sisarieni ja äitini vanhat nuket, pehmot, barbiet ja ponit. Tosin nyt ne eivät loju enää pahvilaatikoissa vaan ovat päässeet esille monen vuoden jälkeen!90-luvulla,  jolloin edellinen mökin suuri tuunaus tehtiin, puu oli arvossaan ainakin meidän perheessä. Puurakennelmia / seiniä tai huonekaluja ei maalattu peittävillä maaleilla vaan ne lakattiin, jolloin puu sai koreilla komeasti esitellen erilaiset puunvivahteet. Eikä puupaneelausten päälle malta mennä maalailemaan vieläkään. Koko mökki on todella hyvässä kunnossa sisältä. Kiitos siitä isälleni.
Mökkiä korjausmaalattiin viime kesänä lähinnä ulkopuolelta. Tuunasimme samalla isäni kanssa myös leikkimökin huonekalustoa uuteen uskoon maalaamalla vanhat huonekalut yhtä kirkkaiksi kun ne olivat lapsuudessani. Rakensimme tytöille myös uuden, kierrätysmateriaalista tehdyn pikkukeittiön. Saman tyylisen jossa minäkin silloin joskus leikin... ja siitä tuli todella hieno!
Materiaaleina pikkukeittiössä on käytetty enimmäkseen vaneria ja vesivaneria. Kaikki materiaali pikkukeittiössä on kierrätettyä. Isälläni on yleensä menossa monenlaisia rakennusprojekteja, joista jää aina jotain ylimäääräistä muihinkin projekteihin. Hän on varsinainen kierrätyksen suurkulttaja. Säästää jopa vanhat naulatkin ja oikaisee ne uusiokäyttöön.
Hellan levyt on tehty vesivanerista. Samoin uunin luukku. Läpinäkyvä osa on muovipleksia. Kaappien ovissa on vanhat muovinupit. Ovien saranat on tehty ruuveista.Pöytä on vanha kierrätyssohvapöytä joka maalattiin uuteen uskoon. Tuolit ovat vanhaa kalustoa. Maton löysin viime kesänä tiimarin alemyynnistä.

Pupuhyllyn löysin kirppikseltä. Sopii hyvin mökin väreihin. Hyllystä löytyy tällä hetkellä nuorten tyttöjen kesälukemista, mm. Neiti Etsivää ja heppakirjoja :)Muistaako joku muuten nämä kaverit?Liitutaulu on ehtaa retroa :)Hauskin muisto omasta lapsuudestani on kyllä tämä upea aurinkotuoli :) Alkaa kyllä vedellä viimeisiään...
Seinällä koristelee lapsena tekemäni kissataulu. Aivan huippu! Kruunaa kyllä koko yksiön. Kyllä tyttösten kelpaa nyt leikiskellä!


5 kommenttia:

 1. Onpa sievä ja niiin ihanan retro leikkimökki, tuollaisen minäkin kelpuuttaisin :)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana leikkimökki! Tulee ihan oma lapsuus mieleen... Onneksi meilläkin on leikkimökki pihassa, saavat omatkin tytöt siellä touhuta, vaikka sisustus ei ihan noin hieno olekaan. :)

  VastaaPoista
 3. Ihana leikkimökki, niin retro :)

  VastaaPoista
 4. Hei,

  törmäsin ihanaan blogiisi ja laitoin omaan blogiini sinne linkin. Toivottavasti se on ok?

  Aurinkoisia päiviä,

  :) LahjaRakas

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...