lauantai 6. elokuuta 2011

Päiväkotiin syysvaatteita

Päiväkotiarki alkoi taas. Kesän aikana esikoinen oli ennättänyt venähtää pituutta ja vaatekaappi odottaa uutta täydennystä. Minun teki mieli kokeilla hiukan ruskansävyjä näihin uusiin päiväkotivaatteisiin...Mekko on tehty Lasten Metsolan Blossom -joustofroteesta jonka tilasin jo keväällä kun se oli alennuksessa. Aivan mieletön kangas! Ihanat värit, ja kangas on todella hyvän laatuista!

Matkaan mukaan tehtiin myös uudet housut Metsolan keltaisesta joustofroteesta, mikäli kylmä ilma pääsee vaikka yllättämään.Housujen kaava on otettu kirjasta nimeltä "Ompele Lapselle,  Pehmeitä vaatteita neuloksista koot 70-130cm". Sen on kirjoittanut Åsa Lennartsson.

Ja nyt olen virallisesti tehnyt ekat joustohousut lapselle! Ja vieläpä onnistuneesti :) Jee!

Seuraavaksi tavoitteena on ommella joustohousut taskullisena versiona... sitten joskus kun uskallan...Mekon kaava on otettu vanhasta hyväksi todetusta mekosta. Käytin samaa kaavaa keväällä kun ompelin kesämekon esikoiselle. Todella kätevä malli, kun alle voi lisätä pitkähihaisen paidan tarvittaessa. Tytön kasvaessakin mekko muuntautuu kätevästi tunikaksi.

Haluaisin kokeilla myös vetoketjullisen hupparin tekoa joustokankaasta. Olisiko teillä, ihanat lukijani ja blogini seuraajat, ehdottaa minulle hyväksi todettua mallia / kaavaa? Kaipaisin vinkkejä...

4 kommenttia:

  1. Ihana setti! Tuo Blossom-kangas on kyllä aivan upeaa, mulla odottelee kaapissa, kun en vielä ole raaskinut siitä ommella! :D

    VastaaPoista
  2. :) Kurkkaapa blogiini ja nappaa tunnustus mukaasi..

    VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...