lauantai 5. marraskuuta 2011

Trikoot käyttöön

Sain lopultakin työn alle tämän IHANAN Punahilkka-kankaan Ikasyriltä. Kangas onkin vilahdellut monissa blogeissa. Saumurini oli pitkään rikki ja sain sen lopulta huollettua. Kaava tähän mekkoon on otettu vanhasta Småfolkin mekosta.Isosiskokin sai uuden mekon. Peurakangas on tilattu aikoinaan Ikasyriltä.

Olen huomannut, että kaavojen pituuksien lisääminen on minulle vielä aika haasteellista. Hihojen pituudet onnistuivat tässä mekossa hyvin, mutta helmaan olisi voinut lisätä vielä ehkä muutaman sentin lisää...
Tuhosin myös vanhan, liian suuren pyjaman päiväkotivaatteiksi. Dreamland-tunikan kaava on Ottobre- lehdestä 4/2011. Jätin hienostelut yläosasta tarkoituksella pois... Vaikuttivat vähän liian haastavilta. Kokeilin tätä mallia ensimmäisen kerran.


En uskaltanut tuhlata kallista kangasta tähän "koeversioon". Ja se oli hyvä juttu, koska en oikein osannut yläreunan kuminauhan laittoa. Luulin että sain kuminauhan tasaisesti venytettyä, mutta kuten näkyy... Eipä ihan sujunut niin kuin piti. Kaikki rypyt tulivat tasaisesti yhteen kohtaan :)Harjoittelin taas taskun ompelemistakin... Onneksi tällä kertaa melkein onnistuneesti.

M-koon pyjaman kangas riitti juuri ja juuri tähän. Taakse oli tosin tehtävä sauma. Koon 104 cm kaavan tunikasta tulikin sitten pikkusiskolle sopiva pituudelta... Olipa hassut mittasuhteet! Leveyttä tuntui olevan ylimääräistäkin. Hihojen ja tunikan pituus täytyy muistaa tarkistaa uudelleen ensi kerralla.


Pistin palasiksi kirppikseltä ostetun Nanson pyjamankin paidaksi tytölle. Kaavana käytin Ottobren slimfit t-paitaa. Mittasuhteet hihoihin jopa onnistuivat! Jee!Täytyy kyllä myöntää, että ompelen näitä trikoojuttuja vieläkin aikalailla otsa hiessä...

5 kommenttia:

 1. Kylläpäs on pirtsakoita vaatteita syntynyt käsissäsi. Ja uskallanko tunnustaa, että vaikka meikäläisen pitäisi olla kai "vankka ammattilainen"... ;O)...... En tykkää yhtään ommella trikoota.....

  VastaaPoista
 2. Tosi kivoja vaatteita oot ommellut! Minä huomasin kans ommellessani tuolla Dreamlandin kaavalla että aika leveä on ja lyhyt, pitää muistaa itsekin vähän muokkailla sitä jos tekee uuden. :)

  VastaaPoista
 3. Oi,ihanuus,miten kivoja ja hauskat kankaat!

  VastaaPoista
 4. tosi kivat kankaat! ite tykkään tosipaljon retroista.:D mahtavaa!

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...