lauantai 15. lokakuuta 2011

Barbielle ja Kenille neuleita

Löysin viime kesänä mökiltä aivan kingin koneen!Barbie-neulekoneen lapsille! (Muistaakohan joku muukin omistaneensa tällaisen?)

Olen saanut sen joskus itse lahjaksi. Laadukasta ysärikamaa! Neulekone on kestänyt todellakin äidiltä tyttärille :)Pääsimme viimeinkin testaamaan konetta. Tytöt olivat ihan tohkeissaan tekemässä äidin kanssa vähän vaatteita Barbieille (ja niin taisi äitikin vähän olla).

Saimme tehtyä muutaman mekon yhteistyössä... Ottaen mallia tietenkin neulekoneen paketista.

Tässä tulos tiukan suunnittelun, varsinaisen neulomisen, siskojen välisen taistelun ja loputtoman odottelun jälkeen (jonka aikana äiti viimeisteli neuleet):

Kaksi mekkoa Barbieille!


Malleina olevat Barbiet ja Ken ovat 80-90 -luvun taitteen nukkeja. Sen ajan nukeilla sentään taipui vielä polvet ja tuntuu siltä että ne olivat muutenkin laadukkaampia kuin tämän vuosituhannen Barbiet...


Tämä Barbiemme esittelee tuubimallista neulemekkoa kahden langan värikombinaatiossa, trendikkäässä niskalenkkimallissa. Yläreuna on virkattu ja alareunassa on solmittu kahden värisiä lankoja mekkoon.


Prinsessa-Barbielta löytyy päältään vaaleanpunainen tuubineule, johon tehtiin kukkapaljettivyö ja yläreunaan virkkaus paljetteineen.

Ja Kenille innostuin virkkamaan uuden takin :) Aikas style meinaan! Kyllä tällä takilla muutama Barbie varmasti valloitetaan...

Takin malli on oma ja syntyi virkatessa. (Huomaapa muuten Kenin kivipestyt farkut 90-luvulta, joissa on neonpinkit ompeleet...)Kaikki langat ovat vanhojen kerien loppuja.

7 kommenttia:

 1. Wautsit! Enpäs ole moisesta koneesta kuullutkaan, mutta meillekin kuulemma tarvittaisiin sellainen...:D

  VastaaPoista
 2. Wautsit! En ole moiseen kapistukseen törmännytkään, mutta olemme lasten kanssa yksimielisesti sitä mieltä, että tarvitsisimme samanlaisen! :D

  VastaaPoista
 3. Mullakin oli tollanen, mutta pölyttyi kyllä hyllyllä kun totesin puikoilla ja koukulla saavan aikaiseksi villimpiä luomuksia :D

  VastaaPoista
 4. Mulle jäi käteen alennuskorista vastaava laite jokunen vuosi sitten, sellainen ihqu violettinen ja glitterinen <3. Sillä voi neuloa säärystimen levyistä neuletta (tai käärmeen..)
  Lasten mielestä ihan ehdoton!! :)

  VastaaPoista
 5. Oih, mulla on samainen kone!! Löysin sen juuri jostain äiteen säilyttämistä kamoista, mutta ohjetta ei minkäänlaista... Vähän aikaa jaksoin kamppailla, mutta ei lähtenyt etenemään, eli vielä on hakusassa alku miten lähteä tuubia tekemään!

  -Vaimonalku- =)

  VastaaPoista
 6. Meillä oli tollaset ala-asteella! Kaikkien mielestä oli niiiiin hienot ja oltais haluttu tehdä miljoona uutta barbien vaatetta, mut opettajan mielestä oli hauskempaa päällystää sillä putkella massapalloja ja tehdä niistä pääsiäistipuja :(

  VastaaPoista
 7. Mulla oli joskus kasikyt-luvulla samanlainen kone. Aikojen saatossa se hävitettiin johonkin, mutta onnistuin pitkän etsinnän jälkeen ostamaan uuden! Aivan ihana masiina, eikä edes vaikea käyttää. :)

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...