maanantai 24. lokakuuta 2011

Halloween-noitia liikenteessäKun on sairaslomalla kotona ja hoitaa samalla sairaita lapsia, luovuus pääsee todellakin kukkimaan. Kaupoille ei pääse ja tekemistä pitäisi keksiä kaikille...

Teossa on ollut viime päivinä eräs syksyn hurjimmista roolivaatteista!
Tämä mekko on tehty mm. kirppislöydöistä (oranssi kangas, keltainen nauha, musta nauha), vanhoista turhiksi jääneistä pimennysverhon palasista (oikeasti mustaa ulkoilukangasta), ylimääräisistä rintaliivin olkaimista, vanhasta vetoketjusta, askarteluhuovasta ja vanhoista Halloween-koristeista. Kokonaishinta taisi tälle mekolle olla 4 e. Kallein osa oli alin ohut musta kangas Eurokankaan palalaarista 2,50e.

Kaavat ovat Suuri Käsityölehdestä 4/2011, Prinsessapuku -mallia hiukan mukaillen.


Yläasteen aikaisilla käsityötaidoilla siis näitä ompeuksia olen tehnyt ja olen kyllä aika tyytyväinen tähän roolimekkoon. Ensimmäisen kerran tein itse vinonauhaakin pääntielle tädin vinkkien avulla :) Ja tuollaisen kiristysnauhakujan keskelle.

Kaavatkin sain onnistumaan kertaheitolla! Mekon malli on ollut meidän tytöille jotenkin turhan leveä. Olen aina yrittänyt kavennella sitä eri kohdista jotta se istuisi käyttäjälleen. Nyt sain sen jotenkin onnistumaan... En kyllä ihan tiedä miten...

Ja ne rintaliivin olkaimet löytyvät tuosta etuosan nauhoituksesta ;)


Eräs ystäväni vinkkasi, että pukuunhan voisi laittaa lepakon... Ja sellainenhan siellä nyt istuu :) Malli on oma. Se on tehty kaksinkertaisesta huovasta. Väliin kiinnitin silitettävän tukikankaan. Ompelin palat yhteen ja kiinnitin ne mekkoon.

Helmastakin löytyi hämähäkkejä, tytön toiveesta. Ne löysin vanhoista halloween-koristeista joita en onneksi ollut laittanut roskikseen. Ompelin ne käsin kiinni.

Totesin taas tämän projektin myötä että kaikkea kannattaa säästää. Ikinä ei tiedä mitä voi tarvita :)

Tässä kuva myös aikaisemmin ompelemastani noita-asusta joka sopii vielä nuorimmaiselle. Nyt on molemmilla omat noitapuvut. Ei muuta kun Halloween-naamiaisiin vaan!


Tarkemmat teko-ohjeet tähän noitamekkoon löydät täältä.


Oikein hurjaa Halloweenia kaikille!

13 kommenttia:

 1. Ihan mielettömät menot! Itse olen suunnitellut lapsille kurpitsa-pukuja tuleviksi vuosiksi, mun tytöt ei pääse koskaan tuolla lailla söpöstelemään ja he tulevat vielä olemaan katkeria siitä! :D

  VastaaPoista
 2. Tuon kolmannen sananhan luonnollisestikin pitäisi olla MEKOT, mutta typerä ennustava oikolukija luulee menojen olevan mekkoja tärkeämpiä...

  VastaaPoista
 3. Aivan mahtava mekko!!!
  Todella keksiliästä uusiokäyttöä ja upea lopputulos :)

  VastaaPoista
 4. Onkin tosi hienot. Tulee aina näitä pienten vaatteita katsellessa haikea mieli , kun omat lapset on jo aikuisia. Nytkin pyydettiin vain "riekaleinen" liivi,joka riittää muuhun rekvisiittaan. Joskus katsellut noita kaupan valmiita pukuja, niin suurin osa niistä on hyvin heikkolaatuisia, joten tuskin säilyy lapselta lapselle, kuten itse tehdyt.

  VastaaPoista
 5. VAU, ihan mahtava!!! Ja tosi hieno tuo lepakko.

  Meillä kuulemma pukeudutaan kummituksiksi.. Siis pukuun tarvitaan vain valkoista lakanaa ja kädet maalataan valkoisiksi.. ;)

  VastaaPoista
 6. Juuri tuskailin itsekseni sitä, että en osaa ommella... Mutta jotkut selvästikin osaavat! Niin UPEAT! Kyllä teidän lasten kelpaa Halloweenina :)

  VastaaPoista
 7. Todella upeita pukuja :) Näyttää todella siistiltä jäljeltä :)

  VastaaPoista
 8. Tosi upeita mekkoja!:) Eikös sitä sanota että aika tavaran kaupitsee... :D Mutta aivan älyttömän hieno oikeesti tuo puku jonka oot ommellu! :)

  VastaaPoista
 9. Kiitos kommenteista! Lämmittävät mieltä :)

  VastaaPoista
 10. Vau, aivan valtavan hienot asut!

  Vastavierailulla olen ja kiva blogi löytyi :-). Lukijaksi jään!

  VastaaPoista

Lukijat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...